סלט ביצים
החומרים:
6  ביצים קשות
2 בצלים ירוקים
4 כפות שמן חמניות או שמן זית
2 כפיות מיונז
1 כפית חרדל
מלח ופלפל שחור גרוס גס

ההכנה:
מגרדים את הביצים במגרדת גסה לתוך קערה. פורסים את הבצלים הירוקים לפרוסות דקות, החלק הלבן והירוק.
מוסיפים את החומרים הנותרים ומקפלים יחד בעדינות.









_______________________________________________________________________

עוגת תפוזים
החומרים:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4  כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן קנולה
1 כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 כף קליפת לימון מגורדת
1 כף קליפת תפוז מגורדת

ההכנה:
• טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר, לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הנוזלים, הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את קליפת הלימון והתפוז.
• בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלבונים תוך הוספת הסוכר הנותר. מקפלים יחד את הקצף עם תערובת החלמונים. שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, או בתבנית טורט עם חור, לא משומנת.
• אופים כ-50 דקות בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, בתנור שלא חומם מראש. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי. לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש את העוגה. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים אותה מיד על רשת, בתוך התבנית, כדי לשמור על הגובה. הופכים חזרה רק לאחר שהעוגה צוננת.






_______________________________________________________________________


ביצה קשה אפויה ברוטב בצל
מרכיבים:
12 ביצים קשות - קלופות
1 קילו בצל - קלוף וחתוך לפרוסות
1 כף קמח
1 חבילה שמנת לבישול
חמאה
מלח

אופן ההכנה:
חולטים את פרוסות הבצל במים רותחים. מבשלים חמש דקות ומסננים. בסיר כבד (חרס או ברזל) שמים 50 גרם חמאה ואת הבצל החלוט. מחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה ומנמיכים את האש למינימום. מתבלים במעט מלח ומבשלים שעה. מדי פעם מערבבים. בסוף התהליך הבצל יהפוך לעיסה רכה. יש להימנע מלשרוף או להשחים את הבצל. בוזקים על הבצל כף קמח ומערבבים, יוצקים את השמנת ומערבבים, מוסיפים חצי כוס מים וממשיכים בבישול תוך ערבוב כרבע שעה. מסירים מהאש.

חוצים את הביצים לאורכן. משמנים תבנית בגודל מתאים במעט חמאה. יוצקים לתוכה מעט מרוטב הבצל. מסדרים בה את הביצים (הצד החצוי כלפי מעלה). יוצקים על הביצים את יתר הרוטב ומפזרים מעל כמה תלתלי חמאה. אופים חמש דקות בתנור חם ומגישים.

_______________________________________________________________________


סלט ספרדי
מרכיבים:
3 תפו”א מבושלים במים
3 ביצים קשות
1 עגבניה
1 בצל
חופן זיתים מגולענים
1-2 קופסת טונה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן (או השמן של הטונה)

הכנה:
את התפו”א , ביצים וכל הירקות לחתוך לפרוסות.

אופן ההכנה:
בתבנית פיירקס לסדר שכבות. בתחתית פרוסות תפו”א , מעל לסדר את העגבניות, בצל ,ביצים, לפזר את הטונה והזיתים.
לערבב בקערית את כל התבלינים , לטעום אם חמוץ מידי להוסיף מעט מים ולשפוך על הסלט , לכסות בנייר כסף ולהכניס למקרר .


_____________________________________________________________


טורטיית בריאות
מרכיבים:
2 חלמוני ביצים
רצועות בצל
רצועות פלפל אדום
רצועות גמבה
רצועות עוף מוכנות

אופן ההכנה:
שוברים ביצים למחבת חמה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הפלפלים, לאחר מכן מוסיפים את רצועות העוף ואת הכול מגלגלים בתוך טורטייה.








_______________________________________________________________________


ירקות ופיטריות על מצה קריספי
מרכיבים:
1/2 כוס בצל קצוץ
1/2 כוס פלפל אדום
חבילת פיטריות פורטובלו
8 ביצים
1/4 כוס מים
מלח ופלפל לתיבול
1/4 סוכר
1/4 קמח

אופן ההכנה:
יש להתיז על מחבת עם ספריי שמן, להוסיף את הבצלים, הפלפל והפטריות כשהם חתוכים לרצועות. יש לצרוב על המחבת בחום בינוני עד לקבלת צבע אחיד.
בשלב השני יש לערבב מים עם ביצים, לתבל עם מלח ופלפל ולהוסיף את הקמח. יש לחמם בחום בינוני עד לקבלת גוון צהבהב. מוסיפים את הירקות לחימום נוסף של 3 דקות.




_______________________________________________________________________


שייק פרוטאין
מרכיבים:
כוס תותים חצויים לשניים
כוס קובית קרח
עליי נענע או עליי בזיליקום קצוצים
2.5 כוסות של חלבון ביצים מפוסטר

ומכניסים למיקסר!!!!!